Tänä päivänä yhä useammat bloggaajat perustuvat oman nettisivun blogilleen. Tällöin nettisivujen osoite on yleensä blogin nimi ja bloggaajan haluama pääte, eli esimerkiksi .com, .net tai .fi. Suomalaiset bloggaajat käyttävät usein fi-päätettä, sillä se viittaa Suomeen ja siten suomenkieliseen sisältöön. Toki kansainvälisen com-päätteen käyttäminen on myös kasvattanut suosiotaan.
Blogin nettisivuja kannattaa rakentaa samaan tapaan kuin yrityksen nettisivuja. Blogin kautta voikin tehdä paljon rahaa tänä päivänä, mutta se vaatii aikaa ja vaivaa. Blogin tulee näyttää hyvältä ja sen sisällön on oltava virheetöntä, ajankohtaista ja kiinnostavaa. Nettisivujen kohdalla on hyvä, että blogista löytää kaiken etsimänsä helposti. Teksteille voi esimerkiksi tehdä kategoriat, joista löytää kutakin aihetta käsittelevät tekstit. Sen lisäksi myös kuvien on oltava laadukkaita, jotta blogin visuaalinen ilme säilyy hyvänä.
Nettisivujen luominen
Blogia ajatellen on hyvä luoda nettisivut, jotka tukevat blogin aihetta. Monet verkkosivustopalvelut auttavat luomaan hyvän sivuston, jos bloggaajalla ei ole tarvittavia määriä tietoa kotisivujen rakentamisesta tai hän haluaa muuten vain ulkoistaa työn. Palveluita tarjoavat yritykset on kuitenkin hyvä kilpailuttaa, eikä koskaan kannata tarttua ensimmäiseen tarjoukseen. Yritykset voivat tarjota erilaisia paketteja, joista toiset luovat nettisivut alusta loppuun ja viilaavat sivuston ulkonäön vielä bloggaajaa miellyttäväksi. Jotkut yrityksistä taas hoitavat perusrakenteen kuntoon, jonka jälkeen bloggaaja voi itse lisätä haluamansa kuvat ja muuta sisältöä. Yrityksen palkkaaminen riippuu siis siitä, millaisen sivuston haluaa ja kuinka paljon on valmis tekemään itse.
Jos tietotekniikka on hallussa, voi blogin nettisivun luoda helposti myös itse. Suurin osa nettisivuista rakennetaan jonkin julkaisujärjestelmän kautta. Yleisimmin käytetty on WordPress. WordPress tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden rakentaa nettisivuja ilman, että esimerkiksi ohjelmointi on hallussa. Ihan ensimmäisenä on valittava nettisivun osoite ja varmistettava, ettei se ole varattu. Sen jälkeen alkaa itse sivuston teeman suunnittelu. Valittavana on ennakkoon luotuja teemoja tai sitten kaiken voi aloittaa alusta alkaen. On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että blogin kohdalla sisältö on tärkeintä. Sivuston ulkonäkö ei saisi koskaan viedä huomiota kirjoituksilta, eikä muutenkaan olla häiritsevä lukijan kannalta.